Dzisiaj jest: 7.2.2026, imieniny: Ryszarda, Teodora, Wilhelminy

Zdrowie i uroda

Tutaj piszemy tylko o pielęgnacji urody i ochronie zdrowia.
Dodaj odpowiedź

Leczenie nerwicy

rozpoczęty 4 dni temu przez Irka
2026-02-03 14:25 80%

Od długiego czasu zmagam się z nerwicą, przez co praktycznie codziennie jest mi niedobrze. Przez to wyrobiłam sobie lęk przed wymiotowaniem, myślę o tym codziennie, wręcz od razu gdy się obudzę, na pokładzie dwulatek, za rok przedszkole. Jak wmówić sobie że to wcale nie jest takie złe? Bardzo się boję, że gdy pójdzie do przedszkola to poprzynosi różnych wirusów. Oczywiście do psychologa pójdę, także dziękuję ślicznie za takie rady Któraś może miała podobnie? Może przełamała lęk?
odpowiedziano 4 dni temu przez Ghasma
2026-02-04 09:00
Kochana, to nie wstyd! Nerwica lękowa to zaburzenie,które się leczy! Wstydzisz się kataru albo urazu kolana?? Nerwicy nie wyleczysz wmawianiem sobie, że coś nie jest groźne. Lęk uruchamia się podświadomie. Na cito do psychiatry po leki antydepresyjne, które działają antylękowo i już na spokojnie do psychologa na terapię, by ustalić w czym ten lęk ma podłoże. Powodzenia! (Poczytaj. Zaburzenia lękowe ma masa ludzi, obecnie chyba z 1/3 populacji, tak że to powszechne, a nie wyjątkowe i wstydliwe). Więcej porad na temat leczenia depresji i nerwicy na stronie https://psychiatra.edu.pl/
KOSMETYKI NATURALNE***KOLAGEN NATURALNY w PROMOCYJNEJ CENIE***Użyj kodu rabatowego: (netkobieta57) ***