Dzisiaj jest: 16.5.2026, imieniny: Andrzeja, Jędrzeja, Małgorzaty
Ocena została zapisana!

Zdrowie i uroda

Tutaj piszemy tylko o pielęgnacji urody i ochronie zdrowia.
Dodaj odpowiedź

Łuszczyca skóry głowy u dziecka – czy coś naprawdę działa?

rozpoczęty 7 miesięcy temu przez malenes
2025-10-26 12:06 46%
Dziewczyny, czy macie coś sprawdzonego na łuszczycę skóry głowy u dzieci? Moja córka ma praktycznie całą głowę i część czoła w łuskach. Próbowałam już tylu rzeczy, że powoli tracę nadzieję.
odpowiedziano 7 miesięcy temu przez farna
2025-10-26 12:17 46%
U córki wyglądało podobnie. Cała głowa i czoło. Były różne emulsje i żele nagłówek, które codziennie wcierałam na kilka godzin. Później mycie Pharmacerisem dla łuszczyków – nie pomagało. Dermatolog zaleciła nawet smalec z jakimś lekarstwem, ale to był koszmar, bo domyć się tego nie dało. Stosowałam też olejki Dottera na oleju z czarnuszki, niestety nic nie pomogło. Poza głową córka miała całe ciało zajęte w 70%. Dopiero jak zaczęłyśmy Psorisel, pojawiła się poprawa. Emulsja i płyn naprawdę złagodziły stan skóry.
odpowiedziano 7 miesięcy temu przez Irka
2025-10-27 13:32 49%
Ja miałam podobnie – maść z wrotyczu, mydło ze srebrem koloidalnym, różne naturalne sposoby… efekty tylko chwilowe. Dopiero jak sięgnęłam po Psorisel, udało się trochę opanować łuszczenie i świąd. U mnie najlepiej zadziałał płyn do skóry głowy, stosowany na noc.
odpowiedziano 7 miesięcy temu przez Ghasma
2025-10-28 14:18 41%
Łuszczyca niestety… u mojej córki wygląda identycznie. Jedyny preparat, który u nas coś zdziałał, to zestaw Psorisel – szampon, emulsja i płyn. Kupiłam go tutaj:
https://gemini.pl/zestaw-verdelove-psorisel-na-luszczyce-skory-glowy-szampon-200-ml-emulsja-200-ml-plyn-150-ml-9083265

Nie wyleczyło całkiem, ale skóra głowy przestała się sypać, a łuski są dużo cieńsze. Ważne, żeby stosować regularnie i nie przerywać po kilku dniach.
KOSMETYKI NATURALNE***KOLAGEN NATURALNY w PROMOCYJNEJ CENIE***Użyj kodu rabatowego: (netkobieta57) ***