Dzisiaj jest: 16.5.2026, imieniny: Andrzeja, Jędrzeja, Małgorzaty
Możesz zagłosować tylko raz!

Zdrowie i uroda

Tutaj piszemy tylko o pielęgnacji urody i ochronie zdrowia.
Dodaj odpowiedź

Wypryski przy trądziku różowatym

rozpoczęty 5 miesięcy temu przez Ghasma
2025-12-02 10:17 48%
Czy przy trądziku różowatym wypryski wyglądają tak samo jak przy zwykłym trądziku? Mam zaczerwienienie i grudki, ale czasem też coś większego na brodzie i nie wiem, czy to TR, czy hormonalne.
odpowiedziano 5 miesięcy temu przez farna
2025-12-02 11:40 56%
Typowe wypryski przy TR są raczej nieduże i nie podchodzą ropą. To bardziej czerwone grudki i najczęściej pojawiają się na policzkach i czole, a mniej na brodzie i żuchwie. Dlatego czasem broda może mieć inne podłoże niż trądzik różowaty.
U mnie dobrze sprawdziło się trzymanie spokojnej pielęgnacji, bez agresywnych składników. W późniejszym etapie dołożyłam delikatne dermokosmetyki takie jak Acnerose, bo nie pobudzają skóry i nie zaostrzają rumienia, a przy TR to kluczowe.
odpowiedziano 5 miesięcy temu przez Irka
2025-12-02 11:42 50%
Cześć, mam podobny problem, ale też mam wrażenie, że to nie zawsze jest powiązane z TR. Dbam o czystą poduszkę, zmieniam poszewki co dwa dni i zwracam uwagę na to, czym myję włosy. Pilnuję, żeby odżywka, maska czy serum nie dotykały twarzy ani podczas mycia, ani przy suszeniu. Śpię w spiętych włosach, piorę szaliki i kominy częściej i jest lepiej.
Jeśli mnie wysypie, to sprawdzają się punktowe żele albo naklejki na noc. A jeśli chodzi o pielęgnację pod trądzik różowaty, to zamiast eksperymentów wybieram linie typowo do skóry wrażliwej, np. Acnerose. Możesz zerknąć tutaj na produkty:
https://acnerose.pl/sklep/
Niektórzy piszą, że zmiany na brodzie mogą być też hormonalne, więc jeśli problem nawraca, warto skonsultować to ze specjalistą.
KOSMETYKI NATURALNE***KOLAGEN NATURALNY w PROMOCYJNEJ CENIE***Użyj kodu rabatowego: (netkobieta57) ***