Dzisiaj jest: 7.7.2026, imieniny: Estery, Kiry, Rudolfa
Ocena została zapisana!

Zdrowie i uroda

Tutaj piszemy tylko o pielęgnacji urody i ochronie zdrowia.
Dodaj odpowiedź

Jak poradzić sobie z depresja poporodową

rozpoczęty 4 miesiące temu przez Ghasma
2026-03-04 14:03 47%
Dziewczyny, mam stwierdzoną depresję poporodową. Bywają dni, kiedy funkcjonuję w miarę normalnie, ale zdarzają się też takie, kiedy wszystko mnie przytłacza i nawet wstanie z łóżka jest ogromnym wysiłkiem.
Mam czteromiesięczne niemowlę, które jest raczej spokojnym dzieckiem, a mimo to czasem pojawia się u mnie myśl czy dobrze zrobiłam decydując się na macierzyństwo. Bardzo trudno odnaleźć mi się w tej nowej rzeczywistości.
Czy są tu mamy starszych dzieci, które mogą powiedzieć czy z czasem robi się łatwiej? Czy to uczucie ciągłego zmęczenia i przebodźcowania kiedyś mija?
Bardzo chciałabym być dobrą mamą, ale często mam wrażenie, że zupełnie się do tego nie nadaję. Nigdy wcześniej nie planowałam dzieci, jednak poczułam, że to odpowiedni moment. Przez rok przygotowywałam się do ciąży, robiłam badania, a teraz dopadają mnie myśli czy to nie była pomyłka.
Nie zrozumcie mnie źle, bardzo kocham swoją córeczkę, ale czuję się nieszczęśliwa.
odpowiedziano 4 miesiące temu przez farna
2026-03-05 09:10 51%
Zależy jakie życia miałaś ty jako dziecko jakiego partnera męża masz czy ci pomaga czy jesteś ze wszystkim sama. Pamiętaj nie raz lepiej wychować samemu niz męczyć się jeszcze z chłopem. Głowa do góry i musisz wszystko przetrwać tez mam nie raz takie dni ze najchętniej bym jeb... Wszystko i wyjechala jak najdalej
Od siebie polecam pomoc psychologa https://olgarymkiewicz.pl/oferta/psycholog/ Uzyskasz ją tutaj 
KOSMETYKI NATURALNE***KOLAGEN NATURALNY w PROMOCYJNEJ CENIE***Użyj kodu rabatowego: (netkobieta57) ***