Dzisiaj jest: 21.12.2024, imieniny: Honoraty, Seweryny, Tomasza

Zdrowie i uroda

Tutaj piszemy tylko o pielęgnacji urody i ochronie zdrowia.
Dodaj odpowiedź

Kamica nerkowa

rozpoczęty 2 miesiące temu przez Irka
2024-10-31 10:33 33%
Czy ktoś z Was przeszedł zabieg litotrypsji? Lekarz zaproponował mi to jako opcję leczenia na średniej wielkości kamień, który nie chce sam się przesunąć. Jestem trochę przerażona, bo nie wiem, czego się spodziewać. Jak wygląda ten zabieg? Czy boli? Jak długo trwa powrót do normalności po zabiegu? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź od osób, które to przeszły.
odpowiedziano 2 miesiące temu przez farna
2024-10-31 12:15 30%
Cześć, miałam litotrypsję jakieś pół roku temu, więc mogę Ci trochę o tym opowiedzieć. Zabieg polega na rozbijaniu kamienia falami uderzeniowymi – robią to zewnętrznie, więc nie ma cięcia ani znieczulenia ogólnego. U mnie nie bolało w trakcie, ale czułam trochę dyskomfort, jakby ktoś lekko pukał mnie po boku. Po zabiegu przez kilka dni mogłam odczuwać ból podobny do kolki nerkowej, bo fragmenty kamienia musiały się wydostać. Na szczęście powrót do normalności nie zajął dużo czasu – po tygodniu czułem się prawie jak przed zabiegiem. Warto mieć na uwadze, że picie dużej ilości wody po zabiegu pomaga szybciej wypłukać te kawałki.
https://loremvit.pl/ziola-na-nerki/
Na stronie jest też opisane jakie zioła wspomagają dobrze pracę nerek ;) 
KOSMETYKI NATURALNE***KOLAGEN NATURALNY w PROMOCYJNEJ CENIE***Użyj kodu rabatowego: (netkobieta57) ***