Dzisiaj jest: 1.2.2023, imieniny: Brygidy, Dobrogniewa, Ignacego

Mleczko pszczele i jego niesamowite właściwości

Dodano: 2 miesiące temu Czytane: 1235 Autor:

Mleczko pszczele jest nie tylko naturalne, ale również zdrowe i bardzo odżywcze. Dlaczego warto po nie sięgać?

Mleczko pszczele i jego niesamowite właściwości
Mleczko pszczele jest wydzieliną z gruczołów młodych pszczół robotnic. Jest zatem w pełni naturalną substancją, która przeznaczona jest do odżywiania królowej matki. Dzięki niemu może ona żyć nawet 5 lat, a przecież trutnie i pszczoły robotnice żyją mniej więcej zaledwie pół roku. Czy nie daje Ci to do myślenia, że to, co jemy, ma wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i może warunkować długość życia?

Mleczko pszczele jest substancją niezwykle odżywczą, której nie da się przedawkować. Dobrą wiadomością jest również to, że jej spożywanie nie daje żadnych skutków ubocznych. Z tych powodów niektórzy nazywają je naturalnym suplementem.

 

Zalety mleczka pszczelego


Czy wiesz, jak wiele korzyści dla Twojego organizmu ma regularne spożywanie mleczka pszczelego? Oto kilka tych najbardziej istotnych:
  • Wspomaga wysypianie się i regenerację organizmu
  • Przyspiesza proces rekonwalescencji
  • Łagodzi stany depresyjne, lękowe i nerwice
  • Przyspiesza przemianę materii
  • Przyspiesza gojenie się ran po operacjach i urazach
  • Wspomaga procesy oczyszczania organizmu
  • Niweluje przewlekły stres i jego skutki
  • Wspiera prawidłową pracę układu nerwowego
  • Wzmacnia serce i układ naczyniowy
  • Normuje ciśnienie krwi
  • Redukuje złogi żylne
  • Poprawia wydolność organizmu
Czy to nie robi na Tobie wrażenia?
 

Mleczko pszczele – korzystaj z niego do woli


Niewątpliwie mleczko pszczele jest produktem bardzo odżywczym o wielu cennych właściwościach zdrowotnych. Zalecane jest szczególnie kobietom w ciąży, a także osobom starszym, osłabionym fizycznie oraz rozstrojonym psychicznie. Warto włączyć je do swojej codziennej diety zwłaszcza w czasie rekonwalescencji lub po dłuższej chorobie i terapii antybiotykowej.

Mleczko ma biały kolor i dość gęstą, kremową konsystencję. W smaku jest lekko słodkie lub nawet delikatnie cierpko-kwaśne. Jeśli Twoje mleczko pszczele jest w smaku bardzo słodkie, to możesz być pewna, że więcej w nim cukru, niż składników odżywczych i jest ono po prostu oszukane.

Z uwagi na fakt, iż mleczko pszczele pozyskuje się w niewielkiej ilości, jego cena może Cię nieźle zaskoczyć. Jednak kupione ze sprawdzonego źródła, warte jest tych pieniędzy, które na nie wydasz. Po kuracji mleczkiem pszczelim nie tylko odżywisz organizm i nabierzesz sił witalnych, ale również wzmocnisz swój układ odpornościowy, co w dzisiejszych czasach jest na wagę złota.

Polscy pszczelarze nie pozyskują mleczka pszczelego na taką skalę, by je później odsprzedawać potencjalnym konsumentom. Najczęściej zatem można spotkać w sprzedaży mleczka importowane. Odradza się kupowanie chińszczyzny, za to specjaliści i znawcy tematu z czystym sumieniem polecają mleczka pszczele importowane z Francji. Mleczko pszczele najlepiej jest przechowywać w zamrażalniku, gdzie z powodzeniem wytrzyma nawet pół roku.
Źródło: pexels
Dodaj komentarz
Dodaj komentarz Ukryj formularz
Captcha
Przepisz tekst widoczny na obrazku.
Zostań konsultantką AVON. Zgarnij nawet 45% rabatu i ciesz się najlepszymi kosmetykami! Rejestracja Avonu jest zupełnie niezobowiązująca i gwarantuje Ci niskie ceny oraz dodatkowe bonusy.