Dzisiaj jest: 10.12.2018, imieniny: Danieli, Bohdana, Julii

Wegańskie burgery z buraka - przepis

Dodano: 4 miesiące temu Czytane: 1583 Autor:

Pyszny przepis bez glutenu, bez mięsa, bez laktozy!

Wegańskie burgery z buraka - przepis
Ostatnio bardzo dużą popularnością cieszą się przepisy bez mięsa, bez glutenu, bez laktozy. Nic dziwnego, jesteśmy przejedzeni kotletami i sosami mięsnymi. Czas na odmianę! Czas na warzywne burgery, które posmakują dużym i małym.

Dziś przepis na wegańskie burgery z buraka. Przepis palce lizać! Spróbuj!

 

Wegańskie burgary z buraka

 
Składniki

ok. 2-3 średnie buraki (2 szklanki ugotowanych, startych na tarce)
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 czerwona cebula drobiutko posiekana
1/2 szklanki prażonych ziaren słonecznika
1/4 szklanki mąki grycznej
1/4 szklanki oleju
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 żabki czosnku
1 łyżeczka imbiru
1/2 łyzeczki chili
sól, pieprz

Włącz piekarnik na 200 stopni. Wszystkie składniki wrzuć do miski i wyrabiaj energicznie masę przez około 5 minut. Formuj burgery i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut, przełóż na drugą stronę i piecz przez kolejne 5-8 minut.

Takie burgery można jeść na ciepło i na zimno, smakują wyśmienicie z ziemniakami, ale równie dobrze możesz je włożyć do bułki.
Źródło: http://sekretydiety.blogspot.com
Dodaj komentarz
Dodaj komentarz Ukryj formularz
Captcha
Przepisz tekst widoczny na obrazku.
Polecane