Dzisiaj jest: 30.11.2020, imieniny: Andrzeja, Maury, Ondraszka

Brownie bezglutenowe - najlepsze szybkie ciasto na zimową chandrę!

Dodano: miesiąc temu Czytane: 1259 Autor:

Lubisz czekoladę? W takim razie koniecznie sprawdź nasz przepis na czekoladowe brownie!

Brownie bezglutenowe - najlepsze szybkie ciasto na zimową chandrę!
Próbowaliście kiedyś brownie?

Brownie to mocno czekoladowe ciasto, które poprawia humor, wyśmienicie smakuje, a do tego jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Przepisów na brownie w internecie znajdziecie na pewno mnóstwo. Teraz bardzo popularne jest przygotowywanie ciast z owoców i warzyw, które w przepisach zastępują popularne alergeny tj. mleko, jajko, gluten.

Brownie z naszego przepisu jest stworzone specjalnie z myślą o chorych na celiakię. Tradycyjna mąka zastąpiona jest mąką ryżową, a tradycyjny cukier erytrolem.

 

Brownie bezglutenowe



300 g czekolady gorzkiej 70% bez cukru

200 g masła

180 g erytrolu

4 jajka 

30 g kakao

100 g mąki ryżowej



Czekoladę i masło roztapiam w kąpieli wodnej. Wystudzić. Mąkę wymieszać z kakao. Jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodajemy ciurkiem ostudzone czekolady. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.

Wylewamy całość na małą tortownicę 22 x 22 cm

Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.

SMACZNEGO!

 
Dodaj komentarz
Dodaj komentarz Ukryj formularz
Captcha
Przepisz tekst widoczny na obrazku.